Ontstaan Wereldwijde Zending

Wat er aan vooraf ging
Wim Bosveld (12 november 1923 - 26 februari 2013) bezocht in 1958 een evangelisatie-campagne in Den Haag, die hem een sterke impuls gaf voor zijn persoonlijke geloofsleven. Hij kreeg het verlangen om het Evangelie uit te dragen en raakte betrokken bij allerlei evangelisatie activiteiten in eigen stad (Den Haag).

Op een dag las hij in een Amerikaans zendingsblad over de mogelijkheid om zending te bevorderen in de Derde Wereld volgens een speciaal concept. In plaats van een Nederlandse zendeling te ondersteunen die werd uitgezonden naar een ver land, konden zendingswerkers ondersteund worden die opgeleid waren in eigen land. Zij kenden de taal en cultuur van hun volksgenoten en bleken zeer geschikt om te werken in plaatsen die voor westerlingen onherbergzaam zijn. Een nieuwe wijze van zending bedrijven voor die tijd. Voor een klein bedrag per maand kon zo'n lokale voorganger zijn tijd inzetten om uit te gaan, te evangeliseren en gemeenten te stichten.

De geboorte van een werk
1962 - Wim Bosveld nam het besluit om samen met mensen van een kleine gemeente in Scheveningen via deze Amerikaanse zendingsorganisatie een voorganger in Oeganda te ondersteunen.
1963: 2 voorgangers
1964: 4 voorgangers
1965: 16 voorgangers

Oprichters WWZ.jpg

Wim Bosveld, de oprichter van
Wereld-Wijde Zending, samen met
zijn vrouw Hanna

Groei tot en met 1971

Wim Bosveld had inmiddels dit werk als Kerkgenootschap ‘Gemeenschap Wereld-Wijde Zending’ officieel laten registreren. WWZ kreeg meer bekendheid buiten de stad Den Haag. Er kwamen donateurs bij uit het hele land. Eind 1971 stonden 100 voorgangers op de supportlijst

en daarna....MEER projecten

1972 - De Amerikaanse organisatie vond dat het tijd werd dat Wereld-Wijde Zending zelfstandig verder zou gaan.

Dat kon toen ook – de Here bracht op allerlei manieren zendingsvrienden uit geheel Europa op het pad van Wim Bosveld, die zich bezig hielden met het ontwikkelen van soortgelijke zendingsprojecten in de Derde Wereld. Zij riepen zijn hulp in om financiën beschikbaar te stellen voor de ondersteuning van voorgangers van organisaties die zij konden aanbevelen.

Sindsdien zijn er ook andere projecten bij gekomen, zoals het ondersteunen van weeskinderen en bijbelschoolstudenten en het financieren van school/voedingsprojecten. Daarnaast worden incidenteel gelden verstuurd voor transportmiddelen voor de zendingswerkers zoals fietsen, auto's, boten; het houden van speciale evangelisatie acties en seminars voor plaatselijke geestelijke werkers; kerkbouw, etcetera.

Kantoor

Wereldwijde Zending

Egelantier 67
3892 CS ZEEWOLDE
Telefoon: 06-20428252 
Email: info@wereldwijdezending.nl

bla bla
Bankrelaties

IBAN: NL17 INGB 0000 102825
BIC: INGBNL2A
t.n.v. Wereld-Wijde Zending, Zeewolde

Waar gaat uw hart naar uit?

WWZ 60 jaar: Jubileum crowdfunding- Wie jarig is trakteert….
website beeldmerk 2.png

Help mee om al onze projecten dit jaar wat extra’s te geven?

Kijk hier hoe...