Ontstaan Wereldwijde Zending
Wat er aan vooraf ging
Wim Bosveld (12 november 1923 - 26 februari 2013) bezocht in 1958 een evangelisatie-campagne in Den Haag, die hem een sterke impuls gaf voor zijn persoonlijke geloofsleven. Hij kreeg het verlangen om het Evangelie uit te dragen en raakte betrokken bij allerlei evangelisatie activiteiten in eigen stad (Den Haag).
Op een dag las hij in een Amerikaans zendingsblad over de mogelijkheid om zending te bevorderen in de Derde Wereld volgens een speciaal concept. In plaats van een Nederlandse zendeling te ondersteunen die werd uitgezonden naar een ver land, konden zendingswerkers ondersteund worden die opgeleid waren in eigen land. Zij kenden de taal en cultuur van hun volksgenoten en bleken zeer geschikt om te werken in plaatsen die voor westerlingen onherbergzaam zijn. Een nieuwe wijze van zending bedrijven voor die tijd. Voor een klein bedrag per maand kon zo'n lokale voorganger zijn tijd inzetten om uit te gaan, te evangeliseren en gemeenten te stichten.
De geboorte van een werk
1962 - Wim Bosveld nam het besluit om samen met mensen van een kleine gemeente in Scheveningen via deze Amerikaanse zendingsorganisatie een voorganger in Oeganda te ondersteunen.
1963: 2 voorgangers
1964: 4 voorgangers
1965: 16 voorgangers
Wim Bosveld, de oprichter van
Wereld-Wijde Zending, samen met
zijn vrouw Hanna
Wim Bosveld had inmiddels dit werk als Kerkgenootschap ‘Gemeenschap Wereld-Wijde Zending’ officieel laten registreren. WWZ kreeg meer bekendheid buiten de stad Den Haag. Er kwamen donateurs bij uit het hele land. Eind 1971 stonden 100 voorgangers op de supportlijst
en daarna....MEER projecten
1972 - De Amerikaanse organisatie vond dat het tijd werd dat Wereld-Wijde Zending zelfstandig verder zou gaan.
Dat kon toen ook – zendingsvrienden uit geheel Europa die zich bezig hielden met het ontwikkelen van soortgelijke zendingsprojecten in de Derde Wereld kwamen in beeld. Zij riepen zijn hulp in om financiën beschikbaar te stellen voor de ondersteuning van voorgangers van organisaties die zij konden aanbevelen.
Sindsdien zijn er ook andere projecten bij gekomen, zoals het ondersteunen van weeskinderen en bijbelschoolstudenten en het financieren van school/voedingsprojecten. Daarnaast worden incidenteel gelden verstuurd voor transportmiddelen voor de zendingswerkers zoals fietsen, auto's, boten; het houden van speciale evangelisatie acties en seminars voor plaatselijke geestelijke werkers; kerkbouw, etcetera.