De timmermanswerkplaats in Rusland

Valery is de voorganger van een gemeente in Perm een stad diep in Rusland westelijk van het Oeral gebergte. Hij heeft een groot hart voor de mensen in zijn omgeving die aan de rand van de samenleving rondscharrelen.

Aan de drank of aan de drugs richten zij zichzelf te gronde. Om hen te helpen heeft hij opvangcentra in het leven geroepen. Wij waren daar vanaf het begin in betrokken met raad en daad.

Valery is een hardwerkende broeder die zich samen met zijn vrouw en kinderen inzet om ze niet alleen uit hun ellende te bevrijden maar hen ook tot goed opgeleide en gerespecteerde leden van de gemeente en de samenleving te vormen. Voor de opvang heeft hij onder meer een boerderij met grond buiten Perm gekocht en verbouwd. Voor de trainingen heeft hij op dat terrein een flink gebouw neergezet. Alhoewel wij in veel gevallen hulp hebben gegeven heeft hij met eigen mensen en middelen in een voor hem te behappen tempo dit pand gebouwd ingericht en verder geschikt gemaakt. Grote projecten daarbij waren de isolatie en de verwarming. Hij heeft in elke fase het pand optimaal gebruikt. Toen de verwarming nog ontbrak hield hij al zomerkampen en studies en werd er op kleine schaal afgewerkt, kamer voor kamer. Inmiddels heeft hij een zware verwarmingsinstallatie door het hele pand kunnen installeren die optimaal werkt en is het pand goed geïsoleerd heel belangrijk want de winters zijn lang en heel koud.

De timmermanswerkplaats in Rusland

De timmermanswerkplaats.
Eind 2016 bracht Valery een nood naar voren. De inkomende drugsverslaafden waren psychisch zo zwak dat ze in de maatschappij niet voor werk terecht konden. In de zomer waren er handen nodig voor de boerderij maar in de strenge winter was er voor hen niks te doen en waren zij voor kost en inwoning van de bijstand door gemeenteleden afhankelijk. Een plan werd geboren. Er zou een werkplaats gebouwd worden op een bestaand fundament waarvoor ze zelf de stenen zouden produceren. Daar konden ze dan aan bijvoorbeeld bijenkasten werken. Dat zou financieel voordeel opleveren maar ook meer controle op het rehabilitatieproces. Nu kan je in de plannen snel iets realiseren maar de harde werkelijkheid is dat toegezegde hulp uitbleef, machines uitvielen, plannen telkens moesten worden bijgesteld en dat er toch een steviger gebouw nodig was voor de beoogde werkzaamheden. Voeg daaraan toe dat het afwerken van het conferentie gebouw telkens voorrang moest krijgen met het beperkte aantal vrijwilligers. Uiteindelijk hebben ze de stenen ingekocht, gebouwd met een keurig dak. en ook daar een eenvoudige maar goede verwarming geïnstalleerd. Nu zijn alle eerder aangekochte apparatuur in gebruik genomen en dat geeft een mooi resultaat. Valery dankt ons voor het meedenken en de bijstand. 

Het is ons inmiddels wel duidelijk dat door het gevolgde pad de ramingen veel te laag zijn geweest. De aanschaf van de machines, de reparatie van anderen en de degelijk uitvoering van het gebouw de devaluatie van de roebel alles bij elkaar heeft een overschrijding van het budget van zo’n € 13.000 veroorzaakt. Mocht u in de gelegenheid zijn hierin een bijdrage te kunnen doen dan zal dit Valery enorm ontlasten omdat hij nu zelfs persoonlijk voor dit bedrag garant staat. 

Kantoor

Wereldwijde Zending

Egelantier 67
3892 CS ZEEWOLDE
Telefoon: 06-20428252 
Email: info@wereldwijdezending.nl

bla bla
Bankrelaties

IBAN: NL17 INGB 0000 102825
BIC: INGBNL2A
t.n.v. Wereld-Wijde Zending, Zeewolde

Waar gaat uw hart naar uit?

WWZ 60 jaar: Jubileum crowdfunding- Wie jarig is trakteert….
website beeldmerk 2.png

Help mee om al onze projecten dit jaar wat extra’s te geven?

Kijk hier hoe...