Kerst viering in India

Kerst werd India traditioneel alleen door de christenen gevierd. Maar tegenwoordig zetten telkens meer winkels kerstbomen neer en versieren de etalages.

De kerstvieringen in de kerken vinden vanaf begin december plaats. De christenen hangen een van papier gemaakte ster aan hun huis, ware enthousiastelingen hebben ook een kerstboom. De meeste kerken houden hun kerstviering op de zondag in het weekeinde vóór kerst, om zodoende ook niet christenen voor het feest te kunnen uitnodigen. Ook de kinderen van de zondagschool en de jeugd hebben hun aandeel in de vorm van dansuitvoeringen en sketches over de geboorte van Jezus.

De kerstviering is hier vooral belangrijk om de ongelovigen te kunnen bereiken met het evangelie. Hierbij wordt de prediking aangepast om uit te leggen waarvoor Christus, de Zoon van God naar deze wereld is gekomen. Tijdens deze diensten komen honderden tot bekering en worden gered. Velen van hen worden nog voor het einde van het jaar in water gedoopt.

Na afloop van de dienst wordt er een goede maaltijd gebruikt in de vorm van de beroemde “Biriyani”dat is Kip met (veel) kruiden en rijst, met een zoet dessert.

Op de (1e) kerstdag zelf is het bij de christenen de gewoonte om vroeg op te staan, nieuwe kleren aan te trekken en naar de kerk te gaan voor een korte Kerstdienst. Daarna gaan ze met hun buren eigengemaakt kerstgebak uitwis- selen. Als zij weer thuis gekomen zijn gebruiken zij als familie een kerstdiner.

Bij een organisatie als IPA, waarbij honderden kerken zijn aangesloten, zijn gedurende het kerstseizoen veel kerstvieringen. In de kindertehuizen, in het kamp voor de melaatsen, en bij de heuvelstam- men doen we het heel anders. Daar geven wij een set nieuwe kleren en bieden een kerstlunch aan. Voor de kinderen is er altijd ook een stuk speelgoed bij, om ook hen te laten delen in de vreugde. Voor de mensen die in ons kantoor werken wordt er iets extra’s aan geld gegeven om met hun familie de kerst te kunnen vieren.

De mensen van de heuvelstammen vieren nooit kerstfeest, daarom proberen wij op toegankelijke manier uit te leggen wat kerst betekent. Dat doen we door middel van wat toneelstukjes en het zingen van kerstliederen. Zij kunnen na afloop huiswaarts gaan om het goede nieuws door te vertellen aan de anderen van hun gemeenschap.

Veel voorgangers gaan gedurende week vóór kerstmis in de avond van 10 uur tot 2 uur in de morgen naar de huizen van de gelovigen om daar samen kerstliederen te zingen. In elk huis blijven ze 10 tot 15 minuten en bij vertrek laten zij een kalender achter met Bijbelteksten van beloftes voor het nieuwe jaar. 

Kerst viering in India
Kantoor

Wereldwijde Zending

Egelantier 67
3892 CS ZEEWOLDE
Telefoon: 06-20428252 
Email: info@wereldwijdezending.nl

bla bla
Bankrelaties

IBAN: NL17 INGB 0000 102825
BIC: INGBNL2A
t.n.v. Wereld-Wijde Zending, Zeewolde

Waar gaat uw hart naar uit?

WWZ 60 jaar: Jubileum crowdfunding- Wie jarig is trakteert….
website beeldmerk 2.png

Help mee om al onze projecten dit jaar wat extra’s te geven?

Kijk hier hoe...