Good Samaritan Rehabilitation Center

Good Samaritan Rehabilitation Center

Good Samaritan Rehabilitation Center is een project in Korea

Oorsprong van dit project

In 1955 werd door een Amerikaans team van de Evangelical Alliance Mission een weeshuis gesticht in Changwon, Zuid-Korea. In 1976 ontstond er een samenwerking met de Zweedse International Far East Mission, die een ziekenhuis schonk. Er werd toen besloten dat er voortaan hulp verleend zou worden aan gehandicapte kinderen. Het nieuwe centrum dat enkele jaren later geopend werd, kreeg de naam 'Good Samaritan Rehabilitation Center'.

Algemeen

Arianne van Wingerden, geboren in Capelle a/d IJssel in een groot gezin, had van jongs af aan een groot verlangen om als zendelinge met weeskinderen te werken. Er was in het grote gezin weinig mogelijkheid tot scholing, maar door Gods leiding kwam Arianne op haar 24e op de bijbelschool van 'In de Ruimte'. Na haar studie had zij diverse werkplekken, voornamelijk binnen Nederland. In 1982 kwam Arianne in aanraking met Wereld-Wijde Zending en werd het mogelijk voor haar om te werken in de 'Good Samaritan Rehabilitation Centre' in Korea. Het rehabilitatie centrum stelt zich ten doel door medische ingrepen, fysio- en arbeidstherapie gehandicapte kinderen een zo'n menswaardig mogelijk bestaan te geven. WWZ ondersteunt hier een aantal lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen. Arianne is intensief betrokken bij het geestelijk welzijn van deze kinderen en verzorgt de diensten in het Centrum. Daarnaast heeft zij regelmatig diensten in het Jinju Christian Home, Ae-Ook tehuis en Dong-Bo kindertehuis, tehuizen die elk een kleine maandelijkse bijdrage van WWZ ontvangen. De maandelijkse bijdrage van Wereld-Wijde Zending voorziet tevens in Arianne's persoonlijke onderhoud.

Arianne schrijft hoe zij het werken onder gehandicapten ervaart: 'Toen ik in mei 1982 hier kwam werken was er 1 gebouw voor 52 kinderen. Nu zijn er 3 gebouwen op een andere locatie tegen de bergen aan en zelfs nog een eigen koffie restaurantje waar we ons eigen gebakken brood ook verkopen. Er zijn heel wat kinderen gekomen en gegaan, opgegroeid tot fijne mensen in de maatschappij, getrouwd en zelfs met kinderen. Wat heerlijk dat ook gehandicapten kunnen trouwen en kinderen krijgen. Er zijn er ook die gebleven zijn, die niet op zichzelf kunnen wonen, die bij ons wonen omdat er geen andere betere bewoning is. Ik ben bijzonder blij dat ik dit belangrijke werk mag doen onder de kinderen, de gehandicapten en anderen met wie ik in aanraking kom. Het is niet altijd gemakkelijk om hier te zijn onder veel stress van Noord-Korea, maar we gaan door in de kracht van de Heer, Die voor ons stierf en opstond uit de doden. Heerlijk om dat door te geven. Heel hartelijk dank voor uw trouw en liefde die u door de jaren heen bewezen hebt.'

Doel

Tekst

Good Samaritan Rehabilitation Center.jpg

Hier steunen wij...

Kinderen

Met een maandelijks bedrag dragen wij hier bij aan de verzorging/opleiding van kansarme (wees)kinderen en gehandicapte kinderen in tehuizen en bij familie.

Projectinformatie

Wanneer we een bericht of interessante boodschap van een project ontvangen dan kunt u dat hieronder lezen.

Kantoor

Wereldwijde Zending

Egelantier 67
3892 CS ZEEWOLDE
Telefoon: 06-20428252 
Email: info@wereldwijdezending.nl

bla bla
Bankrelaties

IBAN: NL17 INGB 0000 102825
BIC: INGBNL2A
t.n.v. Wereld-Wijde Zending, Zeewolde

Waar gaat uw hart naar uit?

WWZ 60 jaar: Jubileum crowdfunding- Wie jarig is trakteert….
website beeldmerk 2.png

Help mee om al onze projecten dit jaar wat extra’s te geven?

Kijk hier hoe...