Landen wereldwijd

Met onze naam Wereld-Wijde Zending geven wij aan dat we ons niet tot een land of werelddeel beperken.

 • Charismatic Full Gospel Ministries in de Filippijnen.

  Charismatic Full Gospel Ministries (CFGM) is in 1975 in het leven geroepen door Rick Taboclaon en een team van enthousiaste, jonge Filippino evangelisten en voorgangers. Sinds zijn overlijden in 1990 wordt deze organisatie geleid door een bestuur dat gepresideerd wordt door Marilou Navarro. In 2009 had CFGM 166 gemeenten met ruim 22.000 leden, geleid door 313 voorgangers. Sindsdien is dit werk nog verder gegroeid.
  In 1980 begon WWZ met het ondersteunen van eerst de Bijbelschool en voedingsprojecten en later kwam daar support voor voorgangers bij. Charismatic Full Gospel Ministries is een veelomvattend werk. WWZ doet regelmatig éénmalige ondersteuning van bepaalde projecten, zoals de campagnes en seminars die worden gegeven, het jeugdkamp en het weeshuis, waar Marilou Navarro huismoeder van is.

  Voorgangers

  Op dit moment worden 65 voorgangers ondersteund die gemeenten stichten op de eilanden in het zuidelijk deel van de Filippijnen. Zij kunnen van die ondersteuning bijvoorbeeld hun huur betalen en de kosten van evangelisatie-acties.

  Radio- uitzendingen

  Elke zondag tussen 6.30 en 7.00 uur wordt er een radio-uitzending verzorgd door voorgangers Custodio Caliwatan en Rolando Vernal. Deze uitzending wordt ontvangen in 4 provincies, 5 steden en veel omliggende eilanden van Caraga Region. Er komen zeer veel positieve reacties op deze uitzendingen en er is zelfs al een gemeente gesticht met grotendeels mensen die naar deze uitzendingen luisterden.
   

  Klik op een van de onderstaande activiteiten om dit project te steunen:

  14.5995124 120.9842195
  • Filipijnen
  • Bouwfonds
  • Teamvisie
  • Bijbelschoolstudenten
  • Voedingsprojecten
  • Predikers
 • Full Gospel Fellowship in Guyana

  Full Gospel Fellowship heeft zijn prille begin gehad in 1964, toen een jonge man, Philip Mohabir, met zijn vrouw naar Guyana terugkeerde na enige tijd in Engeland te hebben gewoond. Een bevriend echtpaar ging met hen mee en samen stichtten zij hun eerste gemeente. In 1968 werd Full Gospel Fellowship (FGF) een in Guyana geregistreerd kerkgenootschap. Sinds die tijd zijn binnen deze organisatie veel mannen en vrouwen uitgegaan om het Evangelie te prediken aan hun landgenoten. In 2009 omvatte dit werk 150 gemeenten met in het totaal meer dan 12.000 leden.

  De samenwerking van FGF met Wereld-Wijde Zending begon vanaf 1974, toen Wim Bosveld en Philip Mohabir elkaar ontmoetten tijdens een conferentie. FGF had toen een kleine Bijbelschool en een groeiend aantal zendingsposten; zij konden financiële hulp erg goed gebruiken en zijn dankbaar dat tot op heden WWZ elke maand een vaste bijdrage geeft ter ondersteuning van voorgangers, het functioneren van de Bijbelschool, het voedingsprogramma in Albouystown en het Kindertehuis in Corentyne.

  Voorgangers

  Wat betekent het in Guyana om als voorganger aan de slag te gaan? Meewerken in een reeds bestaande, grote gemeente als jeugdwerker of assistent-voorganger is vaak een eerste stap om meer ervaring te krijgen alvorens zelf een gemeente te pionieren. Toch breekt de dag aan dat zij zelf deze verantwoordelijkheid gaan dragen! Zij trekken eropuit, met de boot de jungle in. Of richten zich op specifieke doelgroepen in de steden. Bijzonder prettig als er een kleine bijdrage is via FGF om de lasten van deze voorgangers te verlichten.

  Bijbelschool Hauraruni

  Full Gospel Fellowship heeft de visie om mannen en vrouwen op te leiden aan hun eigen full-time Bijbelschool en d.m.v. deeltijd trainingscursussen en uit te zenden naar alle uithoeken van het land en het Caraibische gebied. Gemiddeld studeren er elk jaar zo'n 30 studenten aan de Bijbelschool in Hauraruni. Het is een uitdaging als jonge mensen hun zekerheden zoals een vaste baan opgeven om een leven te beginnen waarin ze God volledig moeten leren vertrouwen. Elke zomertijd worden de studenten ingezet om mee te helpen aan zomerkampen voor jeugd en kinderen en andere evangelisatieacties of de grootscheepse jaarlijkse nationale conferentie. De bijdrage van Wereld-Wijde Zending wordt gebruikt voor allerhande kosten.

  Klik op een van de onderstaande activiteiten om dit project te steunen:

  6.8012793 -58.1551255
  • Bijbelschoolstudenten
  • Kinderhulp
  • Guyana
  • Voedingsprojecten
  • Predikers
 • Indian Pentecostal Assemblies in India

  IPA – Indian Pentecostal Assemblies – werd in de jaren '70 jaren opgericht door Job en Ruth Gnanaprakasam. Met als hoofdkwartier Coimbatore, gelegen in Tamil Nadu (Zuid-India) ontwikkelde IPA zich tot een groot netwerk van groeiende gemeentes, niet alleen in Tamil Nadu en omliggende deelstaten, maar ook in Noord-India en op de Andaman-eilanden. De leiding van het werk is inmiddels overgegaan op de kinderen van Job en Ruth, David en Peter Prakasam

  Voorgangers

  Momenteel ondersteunt WWZ 65 voorgangers van IPA. De pionierende voorgangers krijgen maandelijks een klein bedrag om een gemeente te kunnen beginnen. Zij evangeliseren in de omgeving en als de gemeente groot genoeg is en financieel draagvlak ontwikkeld, is de voorganger 'self-supporting', en heeft het ondersteunende bedrag niet meer nodig. In zo'n geval kan het geld gegeven worden aan een volgende voorganger die in een andere streek een gemeente pioniert. In sommige gebieden echter stuiten voorgangers op veel weerstand van de omgeving of zijn de gemeenteleden erg arm en blijft de voorganger langer afhankelijk van de steun van buitenaf.

  Filmteams

  WWZ ondersteunt ook voorgangers die doormiddel van films, zoals de film 'Jezus', evangeliseren. Mensen in India worden erg geraakt door deze film en komen tot geloof.

  Klik op een van de onderstaande activiteiten om dit project te steunen:

  11.0168445 76.9558321
  • Voedingsprojecten
  • India
  • Bouwfonds
  • Transportfonds
 • Indian Pentecostal Church of God in India

  In 1942 stichtte voorganger P.M. Samuel een bijbelschool, Zion Bible College in Andhra Pradesh, een deelstaat van India. De band met WWZ ontstond in 1974 toen voorganger P. Abraham Samuel (zijn zoon) een bezoek aan Nederland maakte. Sindsdien ondersteunt WWZ de bijbelschool, voorgangers die financiële hulp nodig hebben en het Zion Tehuis voor Blinde en Gehandicapte Kinderen. Sinds 1993 heeft voorganger Noel Samuel  het werk van zijn vader overgenomen.

  Voorgangers

  Er zijn meer dan 500 voorgangers die verbonden zijn aan de Indian Pentecostal Church of God. Zij bereiken vele Indiase dorpjes op het platteland. Wereld-Wijde Zending heeft al veel van deze voorgangers op gang geholpen met een kleine maandelijkse ondersteuning, op dit moment zijn het er 21.

  U kunt dit project op de volgende verschillende manieren steunen:


  Klik op een van de onderstaande activiteiten om dit project te steunen:

  16.5222874 80.6715076
  • India
  • Bouwfonds
  • Transportfonds
  • Kinderhulp
 • Maranatha Faith Assemblies in Kenia

  Maranatha Faith Assemblies in Kenia is in 1967 in het leven geroepen door Zweedse zendelingen van de Zweedse organisatie Tros Gnistan en Keniase voorgangers. Wim Bosveld maakte kennis hen in 1971, een prettige en langdurige samenwerking is daar uit voortgevloeid. WWZ heeft regelmatig overleg met Curt Johansson en David Duveskog over projecten waarin WWZ en TG financiële partners zijn. Momenteel geeft een bestuur van Keniase voorgangers sturing aan Maranatha Faith Assemblies, dat ondertussen circa 60.000 leden heeft in geheel Kenia. Of het nu in de krottenwijken van Nairobi of het afgelegen Turkana-land is, de evangelisten en voorgangers van Maranatha Faith Assemblies zijn ter plekke om de mensen te vertellen over het Goede Nieuws dat Jezus voor hen is gekomen. Maar zij doen meer: in de hoofdstad Nairobi zijn de voorgangers nauw betrokken bij de school/voedingsprojecten onder de allerarmste sloppenwijk kinderen. In de krottenwijk Kawangware is een eigen lagere school en elders in het land meerdere scholen en medische hulpposten.

  Ondersteuning van predikers

  De voorgangers stichten gemeenten in geheel Kenia – WWZ ondersteunt 18 voorgangers van MFA. Wat zijn hun activiteiten? Lees mee in hun berichten. Klik hier om het verhaal te lezen van twee voorgangers in Kenia.


  Klik op een van de onderstaande activiteiten om dit project te steunen:

  -1.2920659 36.8219462
  • Voedingsprojecten
  • Kenia
  • Predikers
  • Kinderhulp
 • Living Stones Churches in Kenia

  Living Stones Churches International is een organisatie die onder leiding staat van Winston Lynch, speciale veldsupervisor en adviseur van Wereld-Wijde Zending. Deze organisatie heeft een apostolische bediening, die zich uitstrekt tot ver buiten de grenzen van Kenia, met gemeenten in Ghana, Zambia, Tanzania, Zuid-Afrika, Soedan en Kongo. In Kenia zijn ongeveer 70 aangesloten gemeenten, en 23 daarvan - die in de steppeachtige provincie Pokot liggen - worden financieel gesteund door Wereld-Wijde Zending.

  Winston Lynch - Speciale Veldsupervisor van WWZ

  Winston Lynch, afkomstig uit Guyana, kwam als tiener tot geloof doordat hij in een van de gemeenten van Full Gospel Fellowship terechtkwam, waar op duidelijke wijze het Evangelie werd uitgelegd. Vanaf dat moment nam zijn leven een andere wending en besloot hij zijn leven in te zetten in de dienst van God. In 1977 kwam hij voor het eerst in contact met Wereld-Wijde Zending. Hij zocht een werkplek in Afrika en Wim Bosveld zorgde ervoor dat hij in Kenia in een team kon gaan werken. Zo heeft hij met zijn gezin jaren in Kenia gewoond en ook nog 3 jaar in Ghana. Ondertussen stuurde WWZ hem geregeld op pad naar diverse landen, om te spreken op conferenties en campagnes en seminars te verzorgen bij de organisaties die WWZ daar ondersteunt. Vanaf 1997 heeft Winston zijn eigen organisatie Living Stones Churches International.

  Chris Andai - Coördinbator

  Als sinds 1972 ondersteunt WWZ het werk van een groep evangelisten/voorgangers om het evangelie te prediken en kerken te stichten in het onherbergzame Pokot. Fanuel Andai, de vader van Chris, was daarin een hoofdpersoon. Chris, de zoon van Fanuel, heeft zijn taak overgenomen en onderhoudt nu al jaren het contact met WWZ. Hij zorgt o.a. dat het geld van WWZ ter plekke komt.  Chris is getrouwd met Philline en zij hebben 4 kinderen.

  Een stukje geschiedenis...

  "De start van het werk in Pokot dateert uit het begin van de jaren '70 en was gericht op het bereiken van mensen die het Evangelie nog nooit hadden gehoord. In die tijd waren er niet veel evangelische kerken in dit district dat jarenlang afgesloten was voor de buitenwereld. De mensen die er woonden liepen qua ontwikkeling ver achter op de rest van Kenia. De evangelisten die hier kwamen werken moesten de God van de Bijbel bij hen introduceren en hen wegwijs maken in de leer van de Bijbel als zij tot geloof kwamen. Dit ging in die tijd ook nog gepaard met het uitdelen van kleding om hun naaktheid te bedekken. Het nieuwe geloof werd niet klakkeloos aanvaard omdat het tegen hun tradities inging en er bovendien gepredikt werd tegen alcoholisme en losse zeden. Tegen het einde van de jaren '70 een aantal dorpjes met het Evangelie bereikt. Lokale evangelisten werden uitgekozen en brachten het Evangelie naar veel andere dorpjes."

  Voedingsprogramma's en weeskinderen in Pokot

  Deze pionier-evangelisten stuitten bij het werken onder de Pokot-bevolking op enkele dringende problemen. Er waren niet zo veel scholen in de streek en ze troffen kinderen aan die hun ouders hadden verloren door vechtpartijen tussen de stammen. Om deze kinderen te helpen werd begonnen met het opzetten van voedingsprogramma's in plaatsen waar ondertussen gemeenten waren gesticht. Jonge kinderen werden een groot deel van de dag opgevangen, kregen zeer basaal onderwijs en een eenvoudige maaltijd. Weeskinderen werden ondergebracht bij hun naaste familieleden. WWZ stelde geld beschikbaar voor zowel de voedingsprogramma's als de weeskinderen.

  Groei

  In de jaren '80 en '90 ging de groei door: een nieuwe generatie van leiders werd opgeleid, zij gingen naar diverse Bijbelscholen. Dit ging hand in hand met de bouw van permanente kerkgebouwen. De hulp aan weeskinderen en voedingscentra nam ook toe door de toegenomen problemen in Pokot. Wij werken met een duidelijke visie. De gemeenten groeien. We zijn begonnen met de training van mensen in de gemeenten aan wie specifieke taken kunnen worden toevertrouwd. Het is belangrijk dat deze mensen een grondige kennis hebben van het Woord van God en deze kennis ook leren overdragen. We hebben nu ook een toename van het aantal gemeenten en voorgangers. Het aantal school/voedingsprogramma's is gestegen tot 10

  School / voedingsprogramma - Korogoch - Nairobi

  Een oude dame, die in de hele omgeving bekend staat als 'zuster Anne' is aan het einde van de jaren '90 met een school/voedingsprogramma begonnen voor de arme kinderen van de krottenwijk Korogocho. Dit is de 4e grootste sloppenwijk van Nairobi met 120.000 bewoners op één vierkante kilometer. Vanaf de straat kom je door een klein poortje op een erf waar de lokaaltjes omheen zijn gebouwd. Een rustig plekje in een chaotische omgeving. 87 Kinderen worden opgevangen in 6 leeftijdsgroepen, beginnend met de babyklas (3-jarigen) tot en met klas 3 (10+). Na klas 3 gaan kinderen naar andere scholen. De kinderen komen uit allerlei godsdienstige achtergronden en de leerkrachten spannen zich in om de kinderen goed te verzorgen en enige scholing t/m het niveau van klas 3 lagere school. Voor veel kinderen is de maaltijd die zij 's middags krijgen het enige deugdelijke voedsel van de dag. UPDATE: Inmiddels is ook een naastgelegen terrein aangekocht en de bebouwing vernieuwd. Het aantal bereikte kinderen kon daardoor opgelopen tot 220 en die krijgen onderwijs t/m klas 6.

  Klik op een van de onderstaande activiteiten om dit project te steunen:

  -1.2920659 36.8219462
  • Bouwfonds
  • Kenia
  • Transportfonds
  • Teamvisie
  • Kinderhulp
  • Voedingsprojecten
 • Faith Mission of Uganda in Oeganda

  Faith Mission of Uganda is een kerkgenootschap dat in 1980 het levenslicht zag in Abalang, een klein, onbeduidend dorp in het huidige Kaberamaido District. In 1989 kreeg het een officiële ANBI-status.
  Faith Mission of Uganda heeft nu gemeenten in 22 districten, de meest recente uitbreiding is in Kampala, de hoofdstad. In het totaal zijn er naar schatting tussen de 19.000 en 22.000 leden in het gehele land. FMU heeft 250 voorgangers en werkers die tezamen zorgdragen voor 304 plaatselijke gemeenten.

  Visie van de voorgangers

  Dit werk heeft zich zo voorspoedig kunnen ontwikkelen vanwege een heldere visie en goed leiderschap van de oprichters Voorganger Emmanuel Etochu en Silas Ogwadulai. Financiële partners zijn Tros Gnistans Mission uit Zweden en Noorwegen en Wereld-Wijde Zending in Nederland. Faith Mission of Uganda heeft een duidelijk omlijnde visie om gemeenten te stichten waarvan de leden een persoonlijke relatie ontwikkelen met God (Jeremia 9:23-24). Er ligt veel nadruk op het onderwijs van Bijbelse principes. In de gemeenten wordt met liefde omgekeken naar de misdeelden van de maatschappij. Er zijn activiteiten voor specifieke doelgroepen, zoals de jeugd en de vrouwen. Voor beide afdelingen wordt jaarlijks een landelijke conferentie belegd.

  De relatie met WWZ

  Voorganger Emmanuel was in 1985 op bezoek bij Tros Gnistans Mission in Zweden, waar hij tijdens een conferentie kennismaakte met Wim Bosveld uit Nederland. Zo begon een contact dat het volgende tot resultaat had:

  1. Vanaf dat jaar tot op heden - ontvangen 21 voorgangers en evangelisten een maandelijkse ondersteuning
  2. In 1991 kregen 4 stafleden een fiets
  3. In 2002 kregen 21 evangelisten een fiets
  4. In 2007 toen er overstromingen waren in Teso, werd Euro 1000,-- gegeven voor noodhulp aan de slachtoffers
  5. In 2009 konden diverse kerkgebouwen worden voltooid door giften van WWZ voor de constructie van daken.

  Taal, cultuur, voeding, klimaat... De voorgangers in Oeganda weten hoe ze er mee om moeten gaan! Ze staan klaar om op afgelegen posten God en de medemens te dienen en een kleine financiële ondersteuning betekent veel voor hen!

  DOEL op de lange termijn: 

  een groter bereik met een fiets

  De voorgangers stichten steeds meer gemeenten. Zij bouwen zelf de muren van een kerkgebouw. Hulp uit Nederland wordt gebruikt voor een golfplaten dak. Helpt u zo'n nieuwe kerk onderdak? Dit kan al vanaf 600 euro voor een dak voor een klein kerkje. Laat u informeren in welke plaats u kunt helpen!

   

  Klik op een van de onderstaande activiteiten om dit project te steunen:

  0.464282490648 32.6096113359
  • Oeganda
  • Predikers
  • Bouwfonds
  • Transportfonds
 • Centre de Littérature Evangélique in Tsjaad

  In 1979 begon WWZ met het ondersteunen van evangelisatie-projecten in Zuid-Tsjaad. Teams van jonge mensen trokken door dit gebied om in afgelegen dorpen de mensen te vertellen over het Woord van God. Het land was door burgeroorlog verscheurd en veel mensen vonden troost bij het lezen van de christelijke lectuur die de jonge gelovigen brachten.

  Uit dit project is de oprichting van het Centre de Littérature Evangélique in N'Djaména (de hoofdstad van Tsjaad) voortgekomen in 1989. Deze evangelische boekwinkel is een belangrijke toeleveringsplaats van evangelische lectuur en studieboeken voor kerken in geheel Tsjaad. In de leeszaal van de boekwinkel kunnen geïnteresseerde stedelingen alle tijd nemen om in de grote boekencollectie te neuzen naar iets van hun gading, daarbij te woord gestaan door de kundige staf van medewerkers. De leiding van deze boekwinkel berust bij de zendelinge Odile Morawiec uit Frankrijk. De maandelijkse donatie van Wereld-Wijde Zending wordt besteed aan de loonkosten van de medewerkers en enkele voorgangers rond de stad N'Djaména.

  Nu steeds meer mensen in Tsjaad hebben leren lezen is Evangelische lectuur een belangrijk middel om de Evangelie-boodschap te verbreiden. Een mooi project – alle steun waard!

  Klik op een van de onderstaande activiteiten om dit project te steunen:

  lectuurproject

   
  12.1348457 15.0557415
  • Tsjaad
  • Lectuur
 • Good News Mission in India

  Sinds oprichting in 1969 is M. Rajendran leider van Good News Mission, een evangelische gemeente in Palayamkottai in Tamil Nadu, Zuid-India. In de afgelopen (ruim) 40 jaar heeft de gemeente zeer vele zustergemeentes doen starten op meerdere plaatsen in Tamil Nadu. Good News Mission heeft daarnaast ook enkele weeshuizen en een bijbelschool.

  Bijbelschoolstudenten

  In 1992 richtte Good News Mission een eigen bijbelschool op, met een afdeling voor mannen en vrouwen. Tot op heden hebben inmiddels honderden jonge mensen hier gestudeerd en hebben zich toegewijd om met hun leven Jezus te dienen. De bijbelscholen geven een 3-jarige opleiding. WWZ wil graag de jongelui helpen die uit de tehuizen van Good News Mission doorstromen naar deze opleiding. Dit seizoen zijn dat er 3.

  Klik op een van de onderstaande activiteiten om dit project te steunen:

   

  11.3666789 79.4732009
  • Bijbelschoolstudenten
  • India
  • Kinderhulp
 • Vakantie Bijbelschool in Wit-Rusland

  Vanaf 1997 ondersteunde Wereld-Wijde Zending de initiatieven van Paulien Stolte, een kinderevangeliste uit Nederland, om elke zomer Vakantie Bijbel Scholen (VBS-sen) te houden in Wit-Rusland. Sinds 2004 is de coördinatie van VBS-sen in handen gekomen van een zeer ervaren vrouw, die zeer gepassioneerd is om dit werk in haar land onder de aandacht te brengen van een netwerk van evangelische en baptistenkerken. Duizenden kinderen hebben de afgelopen jaren in de 3 zomermaanden juni, juli en augustus in de ontspannen sfeer van een kampweek kennis gemaakt met de boodschap van het Evangelie. Tot en met 2010 was het concept om deze Vakantie Bijbelscholen te sponsoren, erg eenvoudig. Er werd 1 Euro door WWZ en de stichting 'Vakantiebijbelschool Rusland' voor elk deelnemend kind betaald. Dit werk nam een hoge vlucht. Er kwamen steeds meer uitnodigingen uit internaten, scholen en kleine gemeenten die geen eigen kinderwerkers hadden. Besloten werd om teams van vrijwilligers (meest jongeren) in staat te stellen om in die plaatsen VBS-sen te houden. Vanaf 2011 heeft WWZ alleen fondsen gestuurd voor arme, kleine gemeenten en in nieuwe plaatsen.
  In 2014 werd het fonds van WWZ gebruikt voor 72 Vakantie Bijbelscholen in nieuwe plaatsen (verzorgd door jeugdteams o.a. uit Minsk) en 115 Vakantie Bijbelscholen in kleine plattelandsgemeenten (al dan niet met hulp van de jeugdteams). Gemiddeld waren de kosten per Vakantie Bijbelschool Euro 100,--. Met een bijdrage van Euro 100,-- sponsort u zo'n fijne Vakantie Bijbelschool in Wit-Rusland! U kunt echter meedoen met elk bedrag!

  Wat kinderen zeggen over een VBS...

  "Ik heet Inga, ik ben 13 jaar. Deze zomer was er in ons dorp een Vakantie Bijbelschool, daar kon je elke dag heengaan, er waren veel kinderen. De leiding vertelde verhalen en leerde ons liedjes, ze maakten ook muziek. Het was elke dag heel gezellig. Het interessantste was dat ze ons vertelden hoe God wil dat je leeft. Ze weten dat omdat het in een boek staat, de Bijbel. Ik vond het heel jammer dat het maar een paar dagen duurde. Ik wist niet dat wij in ons dorp een kerk hadden, maar nu weet ik het, ze komen op zondag in een huis bij elkaar. We deden ook elke dag veel leuke spelletjes."

  "Mijn naam is Andree, het fijnste van de VBS vond ik dat we zo lekker te eten kregen; we hebben een keer knakworstjes boven een kampvuur geroosterd, heerlijk! We hebben elke dag gevoetbald met een echte leren voetbal, tof. Ze speelden voor ons toneel, dat was interessant want het ging over Pjotr (Petrus), hij was een vriend van Jezus. Ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd, over wat goed is en wat slecht is en dat je vergeving kunt krijgen en opnieuw mag beginnen. Ik hoop dat er volgend jaar weer een Vakantie Bijbelschool zal komen. Ik wil alle juffrouwen en meesters bedanken, het was echt klasse."

  Actie kinderbijbels voor Wit-Rusland

  Na een lange tijd van voorbereidingen kwam in 2010 een unieke productie tot stand: Een mooie full-colour kinderbijbel, geschreven door kinderwerkers uit Wit-Rusland en geïllustreerd door een lokale kunstenaar, gedrukt in Wit-Rusland. De eerste oplage van 2010 van 10.000 exemplaren werd meteen al tijdens de Vakantie Bijbelscholen uitgedeeld aan de kinderen. Er volgden nog 3 drukken in 2011, 2012 en 2013. In het totaal zijn er 80.000 boeken gedrukt. Stelt u zich eens voor dat deze kinderbijbels in de huizen liggen van duizenden gezinnen!
  Een deel van de nog aanwezige voorraad is gereserveerd voor de verkoop. Telkens worden tijdens bepaalde acties, waar veel nieuwe kinderen naartoe komen, de kinderbijbels gratis uitgedeeld. Het plan is uit de verkoop voldoende geld te genereren voor een volgende druk. Het is fantastisch dat wij als Christenen in Nederland zo'n zegen kunnen zijn voor de kinderen in Wit-Rusland.


  Klik op een van de onderstaande activiteiten om dit project te steunen:

  53.9045398 27.5615244
  • Vakantie Bijbelschool
  • Wit-Rusland
 • Hope Orphanage in Nepal ...

  ...ondersteund wees kinderen in bij hun verdere ontplooiing.

  In 1986 kwam Stephen Sinha in contact met Wim Bosveld. Hij schreef hem wat zijn visie was om in zijn land te werken. Deze visie omvatte zowel hulpverlening aan weeskinderen als het houden van seminars voor voorgangers. Resultaat was dat WWZ in 1988 zes meisjes ging ondersteunen die Stephen en zijn vrouw liefdevol verzorgden. Dit aantal breidde zich uit tot 12 in 1991 en 16 in 2010. Na het overlijden van Stephen in 2004 hebben Anand Sinha en zijn vrouw Priscilla de zorg voor het tehuis overgenomen.
  De kinderen worden in staat gesteld een goede opleiding te volgen en in brede zin hun creatieve en intellectuele talenten te ontplooien. Inmiddels zijn velen van hen getrouwd of hebben een goed plekje gevonden in de maatschappij.

  DIT ALLES KOMT DOOR DE TROUWE GAVEN DIE VIA WERELD-WIJDE ZENDING HUN WEG VONDEN NAAR DEZE MEISJES.

  Klik op een van de onderstaande activiteiten om dit project te steunen:

  27.7172453 85.3239605
  • Teamvisie
  • Nepal
  • Kinderhulp
 • Good Samaritan Rehabilitation Center in Korea

  In 1955 werd door een Amerikaans team van de Evangelical Alliance Mission een weeshuis gesticht in Changwon, Zuid-Korea. In 1976 ontstond er een samenwerking met de Zweedse International Far East Mission, die een ziekenhuis schonk. Er werd toen besloten dat er voortaan hulp verleend zou worden aan gehandicapte kinderen. Het nieuwe centrum dat enkele jaren later geopend werd, kreeg de naam 'Good Samaritan Rehabilitation Center'.

  Arianne van Wingerden, geboren in Capelle a/d IJssel in een groot gezin, had van jongs af aan een groot verlangen om als zendelinge met weeskinderen te werken. Er was in het grote gezin weinig mogelijkheid tot scholing, maar door Gods leiding kwam Arianne op haar 24e op de bijbelschool van 'In de Ruimte'. Na haar studie had zij diverse werkplekken, voornamelijk binnen Nederland. In 1982 kwam Arianne in aanraking met Wereld-Wijde Zending en werd het mogelijk voor haar om te werken in de 'Good Samaritan Rehabilitation Centre' in Korea. Het rehabilitatie centrum stelt zich ten doel door medische ingrepen, fysio- en arbeidstherapie gehandicapte kinderen een zo'n menswaardig mogelijk bestaan te geven. WWZ ondersteunt hier een aantal lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen. Arianne is intensief betrokken bij het geestelijk welzijn van deze kinderen en verzorgt de diensten in het Centrum. Daarnaast heeft zij regelmatig diensten in het Jinju Christian Home, Ae-Ook tehuis en Dong-Bo kindertehuis, tehuizen die elk een kleine maandelijkse bijdrage van WWZ ontvangen. De maandelijkse bijdrage van Wereld-Wijde Zending voorziet tevens in Arianne's persoonlijke onderhoud.

  Arianne schrijft hoe zij het werken onder gehandicapten ervaart: 'Toen ik in mei 1982 hier kwam werken was er 1 gebouw voor 52 kinderen. Nu zijn er 3 gebouwen op een andere locatie tegen de bergen aan en zelfs nog een eigen koffie restaurantje waar we ons eigen gebakken brood ook verkopen. Er zijn heel wat kinderen gekomen en gegaan, opgegroeid tot fijne mensen in de maatschappij, getrouwd en zelfs met kinderen. Wat heerlijk dat ook gehandicapten kunnen trouwen en kinderen krijgen. Er zijn er ook die gebleven zijn, die niet op zichzelf kunnen wonen, die bij ons wonen omdat er geen andere betere bewoning is. Ik ben bijzonder blij dat ik dit belangrijke werk mag doen onder de kinderen, de gehandicapten en anderen met wie ik in aanraking kom. Het is niet altijd gemakkelijk om hier te zijn onder veel stress van Noord-Korea, maar we gaan door in de kracht van de Heer, Die voor ons stierf en opstond uit de doden. Heerlijk om dat door te geven. Heel hartelijk dank voor uw trouw en liefde die u door de jaren heen bewezen hebt.'

  Klik op een van de onderstaande activiteiten om dit project te steunen:

  37.566535 126.9779692
  • Korea
  • Kinderhulp
 • Dr. Ino in Bolivia

  Rik Celie (België) heeft vanaf 1990 een belangrijk medisch werk in het leven geroepen in het ondoordringbare Andes-gebergte in Bolivia. Hij heeft zijn eigen stichting in België (Doctors on Mission) en in Nederland staat "Zending en Gemeente" achter hem. Rik heeft in de loop der jaren een behoorlijke staf medisch personeel aangetrokken, en vaak gaat een deel van het team op medische expeditie met de mobiele kliniek naar zeer afgelegen plaatsen.

  In zo'n programma wordt tijd ingeruimd om de plaatselijke bevolking bekend te maken met het Evangelie. Rik leerde Wim Bosveld kennen in 1994 in het zendingshuis dat WWZ in die tijd nog had in Middelburg. Vanwege de focus van WWZ om vooral steun te geven aan lokaal opgeleide zendingswerkers, deed Rik een beroep op WWZ toen hij in 1996 zijn eerste Boliviaanse arts, Dr. Ino, in dienst nam.

  Elk kwartaal gaat er Euro 600,-- naar Dr. Ino, die erg blij is met deze vaste bijdrage voor zijn gezin. Dr. Ino werkt in een nieuwe medische basis in Tarija. Zijn vrouw, Francy, is verpleegster en een echte hulp in zijn werk. Het gezin heeft 3 kinderen. Op het terrein van deze medische basis is een woonhuis gebouwd voor Dr. Ino's gezin. 

   

   

   Dr.Ino transportGezin Dr. InoDr.Ino tandarts

    

  Klik op een van de onderstaande activiteiten om dit project te steunen:

  -21.5213825 -64.7280952
  • Medische hulp
  • Bolivia
 • West-Ural Mission in Rusland is...

  ...een genootschap dat zich ontfermt over mensen die door alcohol en drugs los zijn komen te staan van de maatschappij. 

  Deze jonge mensen worden opgevangen in opvangcentra en geholpen om weer clean te worden en hun weg terug te vinden. Het geloof heeft daarin een centrale plaats.

  De samenwerking van Wereld-Wijde Zending en West Ural Mission begon in 1991. Het ijzeren gordijn was nog niet zo lang geleden gevallen of Per-Arne Evensen, een evangelist uit Zweden, besloot een bezoek te brengen aan de ondergrondse kerk in Rusland, waar hij en zijn kerk jaren voor gebeden hadden. Wat hij in Rusland ondervond overtrof zijn verwachtingen. Er was een ongekende openheid voor het Evangelie, vooral in gevangenissen, waar Valeriy en mensen uit zijn gemeente in Perm Bijbels gingen brengen. Per-Arne kende Wim Bosveld en zijn werk van Wereld-Wijde Zending. Hij vroeg of WWZ kon helpen om een evangelisatie-campagne in de stad Perm te financieren. Die vond plaats in 1991. In mei 1992 gingen Per-Arne en Curt Johansson met een team van Russische gelovigen naar gevangenissen. Zij mochten de gevangenen toespreken en lieten stapels Bijbels achter. Valeriy vertelt hierover: "Wij noemden ons werk 'West Ural Mission' en bereikten in die eerste jaren van samenwerking met WWZ honderden gevangenen. Wij wilden iets doen voor de opvang van ex-gevangenen. In 1995 kregen wij van WWZ een grote gift voor de aankoop van een in aanbouw zijnde boerenhoeve met landerijen, 30 km buiten Perm. Een grote verbouwing wachtte ons en het duurde tot 1999 voor wij de eerste gasten konden ontvangen. Toen bleek er echter grote behoefte te zijn aan een rehabilitatie centrum voor drugsverslaafden en alcoholisten, een doelgroep waar wij ons sindsdien volkomen op hebben gericht. Wereld-Wijde Zending heeft bijgedragen aan de koop/bouw van al onze 5 rehabilitatie centra in de regio Perm!"

  Cijfers

  Binnen 10 jaar hebben 1150 mensen het programma in de rehabilitatie centra gevolgd en 532 van hen zijn nog steeds drugsvrij. Het programma dat geboden wordt is gefundeerd op christelijke principes. Veel voormalige verslaafden zijn lid geworden van een van de gemeenten in Perm. Voorgangers uit andere plaatsen komen kijken en 'zendelingen' van West Ural Mission worden naar andere plaatsen in Rusland gestuurd om te helpen bij de opzet van een dergelijk werk. WWZ heeft de afgelopen jaren geholpen met machinerie voor een drukkerij, die nu uitstekend loopt. In de 5 centra zijn allerlei werkprojecten, o.a. op het bezoekers conferentie in de Arkland, met naaiwerk, en sinds 2009 ook groenteteelt in een verwarmde winterkas.

  Focus voor de komende tijd

  Er is een trainingscentrum gebouwd, waar allerlei cursussen worden gehouden, zowel ter opbouw van nieuwe gemeenteleden, training van werkers, als kampen voor kinderen en de jeugd.Het werken met een winterkas gaat goed – plan is ook bij de andere centra zo'n kas te bouwen. Kosten verwarming 1 kas: Euro 3000,--. WWZ draagt elke maand bij voor de ontwikkeling van dit werk

   

  Het nieuwste project is een hal waar door het jaar heen kleinschalige werkverschaffings projecten kunnen worden uitgevoerd. Zoals de plannen er nu voorstaan zullen er 's winters bijenkasten worden gebouwd en 's zomers bakstenen. De hal zal gebouwd worden op een bestaand fundament.zie kaartje, druk op sateliet.

   

   

   

   Klik op een van de onderstaande activiteiten om dit project te steunen:

  rehabilitatie centra

   


  57.9777003717 55.7671231998
  • Rusland
  • Rehabilitatie van drugsverslaafden
Samenwerking

Met de door ons ondersteunde organisaties (en veelal ook met de genoemde zendingsvrienden overal in Europa) onderhoudt WWZ regelmatig contact over de voortgang van de projecten. Soms kunnen we samen met een partnerorganisatie een project verwezenlijken dat voor ons elk afzonderlijk te groot zou zijn.

Klik op de rode symbolen, en daarna op de naam die tevoorschijn komt om bij de projecten te komen

 

 

 

This is Sliced Diazo Plone Theme